Uppdatering

Av thomas.ranhem 10/6/2014 9:59:50 AM Direktlänk

I helgen utökade vi PUL skyddet. Skaparen av formuläret bestämmer hur länge datat skall ligga kvar från det att det har inkommit. Tryggt och det blir så enkelt och inget att fundera på. Ingen gammal data ligger kvar och kan orsaka frågeställningar huruvida det är borttaget eller ej.

Återigen så ökar vi avståndet till våra konkurrenter på marknaden.


God Jul alla ProofXare!

Av thomas.ranhem 12/25/2013 3:33:24 PM Direktlänk

Som julklapp har vi valt att släppa funktionen så att ni kan ladda ner er rapport som ett Worddokument med redigerbara diagram. Ni får laborera själva och se hur det passar Er.

På Rapportfliken Välj “Ladda ner”

image

Spara ner filen:

image

Öppna filen Word och utforska möjligheterna.

image


Releaseinformation ProofX november

Av thomas.ranhem 12/19/2013 3:16:00 PM Direktlänk

1.       Ändra, avanmäla och se sina svar utan att logga in.

clip_image002Användare med tillgång till ProofX administrationsgränssnitt har nu möjlighet att kunna ändra på sina svar utan att behöva logga in. Detta sker främst när man svarar på andras formulär och vill ändra, avanmäla eller se sitt svar via länk i mail.

För att ändra på inställningen som tillåter dig att ändra på svar via länk utan att logga in hittar du under Personliga inställningar. Se bild. För att komma tillbaka till din mapp klicka på inställningar.

 

 

2.       Sidhantering

clip_image004clip_image002

ProofX formulär kan numera delas upp på flera sidor. En del vill kunna ha sina formulär lite på bredden och ha en annan överblick.

3.       Videofråga

Ladda upp videofiler till ProofX. Kan användas för att göra ProofX till ett kunskapstest där man tänker sig ”Flipped Classrom” E-learning osv.

image

4.       Logikuppdateringar

a.       Sida
Visa eller göm sidbytesknappen. Låt respondenten fylla i alla saker innan knappen för sidbyte syns.
clip_image003

b.       Videostatus ändras
Beroende på vilket status som en videofilm har så reagerar logiken olika:
Pausad – Filmen är stoppad eller pausad
Spelar- Filmen är i uppspelningsläge
Färdig – Filmen har spelat färdigt

clip_image002[3]
Exempelvis vill man kanske inte visa frågorna förrän filmen är klar.

c.       [OCH] När man vill att flera alternativ från en eller flera olika frågor skall uppfyllas.

Exempel: Om frågan ”Trivs du i skolan?” besvaras med ”Dåligt” OCH ”Känner du dig trygg på skolan?” besvara med ”Nej” så kommer textfrågan ”Är det någon som är elak mot dig?” att komma upp.  Klicka på samma utlösningsvillkor som det första för att lägga till.

image


d.       [INTE] När man vill kontrollera så att ett eller flera alternativ från en eller flera frågor INTE har valts.

Exempel: Om frågan ”Trivs du i skolan?” besvaras med ”Dåligt” eller Den är ok ” OCH ”Känner du dig trygg på skolan?” besvara med ”Nej” så kommer textfrågan ”Är det någon som är elak mot dig?” att komma upp. Men in om de har valt ”Toppen”. Klicka på samma utlösningsvillkor som det första för att lägga till.

image

e.       Ej redigerbar. Används för att då man besvarat en fråga skall den inte gå att ändra. Använd i kombination med f.

f.     [Frågan är obesvarad/tom] Villkor som skall utföras om en fråga är om. Det kan vara så att vissa saker skall visas när sidan är tom och kanske skall döljas när man redigerar svar.
Används med fördel för personer som loggar in och har förifyllda värden efter inloggning. Har man inga värden måste man fylla i annars så kan dom vara oredigerbara.

5.       Filmformat
 
Filmer som laddas upp skall ha video-codec H.264 och ljud-codec AAC (endast mono/stereo). Filändelsen har ingen betydelse så om du inte vet vilken codec som används på en film behöver du öppna den i ett program t.ex. videospelaren VLC ( http://www.videolan.org ) eller GSpot (http://www.headbands.com/gspot/v26x/ ) som båda är gratis. image

image

6.       Korstabulering

Det finns nu möjlighet att korstabulera frågorna i ProofX. Exempelvis på skillnaden mellan kvinnor och män. Det går även att klicka på legenden för att filtrera fram svaret på ju den tabellens ena korstabuleringsvärde.

image

image

 

7.    Single Sign
Vi kan nu erbjuda ”Single sign-on” koppling till ProofX, d.v.s. autentisering av användare mot er företagsdmän. Kontakta oss för mer information.

 

 

 

 


ProofX på SETT 2013

Av Klas 4/25/2013 4:03:45 PM Direktlänk

SETT 2013 17-18 April
För andra året i rad så deltog ProofX med en egen monter på SETT mässan 2013 i Kista. Under två dagar visade ProofX-teamet produkten, pratade med användare, tog emot förslag på förbättringar och upplyste nyfikna mässbesökare.
http://www.settdagarna.se/


Vinnare av hörlurarna i vår Twitter-Tävling
Juryn utsåg Jolanta Vasiljeva på ABF Vux i Göteborg till vinnare av twittertävlingen för tweetet:
Äntligen!
Äntligen finns det ett fungerande verktyg för individuell planering av elevens studier som jag kommer åt både hemifrån och från klassrummet.

Vi tackar för alla fina bidrag som har kommit in.

Thomas Ranhem
VD CadCoordinator


v2280 - Årets julklapp!

Av LOMF 12/23/2012 5:18:28 AM Direktlänk

I år är vår julklapp till våra användare ett modernare utseende, borttagna förvirrande/irritendande funktioner och ett praktiskt nyhetsflöde som gör det möjligt att se direkt när du får in ett respondentsvar på dina formulär! Låter det spännande? Läs mer i vår uppdaterade utvecklarblog